top of page

De positieve effecten van lachen op ons lichaamLachen is gezond! Maar waarom eigenlijk? Ontdek in deze blog welke positieve effecten lachen op je lichaam heeft. Bekijk ook aan het einde van deze blog een gratis online lachcursus om meteen de positieve effecten van lachen te ervaren.


Gelukshormoon

Wanneer je lacht wordt de aanmaak van verschillende gelukshormonen in het lichaam verhoogd. Deze hormonen zorgen voor een gevoel van tevredenheid en geluk en werken bovendien pijnstillend. Daarbij werkt lachen ontspannend, geeft het energie en zorgt het ervoor dat je positiever tegen problemen aankijkt.


Je hersenen kennen niet het verschil tussen een echte lach en een neppe lach. Hierdoor profiteer je ook bij een neppe lach van deze voordelen.

Kleinere kans op hartaanval

Wie een half uurtje per dag lacht, heeft een kleinere kans op een hartaanval. Dit betekent natuurlijk niet dat mensen die lachen helemaal geen hartaanval kunnen krijgen, maar het vermindert de kans wel. Onderzoekers hebben ontdekt dat lachen de productie van cortisol remt. Cortisol is een stresshormoon dat een belangrijke rol speelt in het ontstaan van verschillende aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten.


Wist je dat: 1 minuut lachen stimuleert het hart en de bloedcirculatie zelfs net zo goed als wanneer je 10 minuten roeit.

Minder vaak ziek

Wie regelmatig lacht heeft een beter werkend immuunsysteem. Lachen helpt om het aantal afweerstoffen in het bloed te verhogen. Hierdoor ben je minder vaak ziek en herstel je sneller in het geval van ziekte.


Workout voor het lichaam

Tijdens het lachen gebruik je veel spieren: in je gezicht zijn dat er in totaal 15, maar ook de spieren in je buik en middenrif worden gebruikt. Als je 10 tot 15 minuten lacht verbrand je zelfs ongeveer 50 calorieën. Een leuke workout!


Genoeg redenen dus om (nog) vaker te lachen! Daarom geven we jullie ook graag deze gratis online lachcursus mee. De oefening start vanaf minuut 1:40.113 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page